Inspiration med tyger på spännramar

Spännramar med textiler

Att göra tavlor med tyger och spännramar är mycket populärt som inredning i hemmet. Det är ett mycket enkelt och samtidigt ett billigt sätt att skapa liv i sitt hem. För att få en mycket plan och fin yta använder man en spännram, även kallat kilramar.

Textiler på spännramar ger snyggt resultat

Spännramen kan sträcka tyget genom att man knackar på kilar på baksidan. Det gör tyget sträcker sig till en mycket plan, fin och slät yta. Ett kul och inspirerande sätt att designa och inreda sitt hem. Det ger hemmet karaktär, och dessutom är det ju mycket enkelt och billigt.

Tyg på spännramar över soffa Tyg på spännramar över soffa

Återanvänd dina gamla tyger

Sättet att göra tavlor ger stor valfrihet och många möjligheter, med det stora utbudet som finns av olika tyger och textiler. I barnrum kan man göra roliga tavlor med tyg från lakan som har tryck. Spännramar med tyg är också bra för akustiken i ditt hem, då de hjälper till med att dämpa och sänka nivån på ljud. Om du använder tunna tyger på din spännram, kan du behöva använda ett eller ett par extra lager med tyg, under det översta synliga lagret med tyg. Resultatet är mycket billiga, roliga, effektfulla tavlor och akustikförbättrare. Lek med färger och mönster. Byt tyg när du tröttnar och så vidare. Design och inredning när den är som bäst, lycka till!

Exempel på fina textiler

Ett urval med tyger och mönster från Kinnasand

Alla artiklar »