Om oss

Alldo Group Sweden AB är en trygg leverantör med anor inom tillverkning ända tillbaka till 1800-talet. Kunskapen och intresset om material och handlag har alltid funnits. Dessutom har längtan att alltid vill jobba med varor, material och produkter av hög kvalitet, genomsyrat oss genom alla generationer.

Vision och affärsidé

Visionen för oss har alltid varit att kunna erbjuda våra kunder lite finare produkter. Marknaden är full av lågprisvaror och avsaknaden av genuina varor större än någonsin. Med brinnande intresse för kvalité, Internet och teknik, vill vi göra våra produkter tillgängliga på Internet. En plats där alla kan handla tryggt och bekvämt idag. Det är vår affärsidé.

Vi började redan 2006 och företaget registrerades 2007. Idag är vi inne på 2019 (när detta skrivs) och vi har kommit långt. Detta är dock inget som hindrar oss från att jobba lika hårt idag, som när vi började, eller som vi kommer fortsätta göra i framtiden.

Framtid och nutid

Vi kommer fortsätta att utveckla våra produkter och tjänster, för att göra alla led i köpprocessen lättare för våra kunder. Framförallt lättare tjänster kommer att utvecklas, vilket kommer att leda till fler möjligheter i framtiden för våra kunder. Dessutom kommer vi jobba parallellt med att nå nya marknader i nya länder med början i norden.

Historia med start i Småland

Anders Petter Roos, knekt och soldat från Hult i Småland, var en så kallad tusenkonstnär. Roos jobbade bland annat med tillverkning och renovering av orglar i kyrkorna. En av Roos söner, Adolf Andersson (AA), jobbade även han inom kyrkan som målande konstnär och snickare. Adolfs son, John Emilius Theodor Andersson, startade möbelsnickeriet "Th. Anderssons Snickerifabrik" i Örebro redan 1925. Förutom möbler och heminredning, tillverkades bland annat Sveriges första husvagnar. Husvagnen modell PEAN tillverkades i trä.

Snickerifabriken hade också anställda som jobbade dagligen med inramningar och tavelramar. Sedan dess har handlaget levt vidare ända fram till idag, där Theodors son Ulf Andersson jobbat som montör och hantverkare, och där Ulfs son Per Andersson tagit handlaget och tradition vidare, och idag driver Alldo Group Sweden AB.